MC nyheter

Ulf HD electra 2014-10-29
Ulf är nöjd med sin för dagen nya motorcykel. Han har nu lämnat Honda sporttouring bakom sig för en lugnare tillvaro som "HD-biker". Detta genom ett byte till en fin HD Electra Glide Ultra Classic -05.

SMC logo

Efter tre års nötande från SMC är släpvagnsfrågan löst för motorcyklar tillverkade efter 17 juni 1999. Den 16 april 2012 träder Transportstyrelsens nya föreskrift i kraft.

Det innebär att du därefter får montera en kopplingsanordning på din motorcykel utan att ansöka om dispens (för 1200 kronor) innan du åker på registreringsbesiktning. Kopplingsanordning och monteringen på motorcykel ska uppfylla kraven i EG-direktiv. För amatör- och ombyggda motorcyklar gäller särskilda regler. Om inte MC-tillverkaren anger hur mycket vikt motorcykeln får dra används istället uppgifter från tillverkaren av dragkroken. Släpvagnsvikten får inte överstiga 150 kg. Den får heller inte överstiga hälften av motorcykelns tjänstevikt minus vikten av bränsle och verktyg. Tredje viktgränsen är den vikt som kopplingsanordningen är konstruerad för.

Läs mer på SMC:s sida eller
Läs den nya författningen på Transportstyrelsens sida här!

Det är viktigt att vi som vill köra MC är med i SMC som är Motorcyklismens Intresseorganisation som ofta jobbar med frågor med och mot myndigheter för att bevarar våra rättigheter som motorcyklist!

thumb_peters_sportster_883Här är en bild på Peter Avelins senaste MC förvärv.
En Sportster 883 -99 (uppgraderad till 1200?). Innan nedgraderingen i kubik så åkte dom en ny Kawa Voyager 1700 -10 som ersatte en HD Road King. Peter är även en stor vän av gamla Kawa 900 och 1000 . Peter är en gammal Zeke som ifjol emigrerade tillsammans med Lisbeth till Västervik. Trevlig sommar med nya stadscrusiern önskar vännerna i Zekes!

MC-vagn motorveckan 2011 380px 214x200   MC motorveckan 2011 550px 280x181
Här är bilder på den vinnande motorcykeln vid utställningen på Motorveckan i Lycksele 2011.
Det var en minst sagt cowboydesignad Yamaha Wildstar, "Wild Warrior" med ett oräkneligt antal attribut och koskinn lite här och där. Man kunde stå en stund och titta för att upptäcka en massa smådetaljer som fanns bland alla välputsade mässingpatroner. En passande prärievagn utrustad med "bergsprängarstereo" och kylbox hörde också till ekipaget.

Yamahacenter Umea

Yamahaklubben och andra Yamaha entusiaster får numera åka till Västerslätt för att hitta sin handlare. Helgen med MC-mässa 26-27 mars blev det smygpremiär för den nya MC-handlaren Sören Fransson. I det stora nyrenoverade och fina Yamahacentret får motorcyklarna samsas tillsammans med båtar, motorer, snöskotrar och fyrhjulingar.

Hoppas att underlaget i regionen räcker till för alla MC-handlare. Det vore tråkigt om vi skulle tappa närheten till någon eller några MC handlare. Hos dom kan vi titta, undersöka och drömma. Snacka lite "skit" och ta en koppför att kanske slutligen ta en provtur på någon demohoj. Det kan rent av sluta med ett hojbyte eller ytterligare en tvåhjuling i garaget!

Sida 1 av 2

Logga in

Go to top
Med cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.