Övriga nyheter

forsta turen 20130405 200px 01 forsta turen 20130405 200px 02

Olle och Ulf till stan och säsongspremiär med Rull-Kebab på torget. 

forsta turen 20130405 200px 03 forsta turen 20130405 200px 04
Vårpremiär för MC på Ljuslyktan Leif "fuskade" med sin Scooter!

Trots en kall mars med obefintlig snösmältning så var det tillräckligt torrt och och härligt väder för att locka till en stadstur. En Rull-Kebab på torget är sedan ett par år ett tydligt vårtecken och början på MC-säsongen.

På väg tillbaka mot Vännäs och Fredagsfikat på Ljuslyktan stötte vi ihop med SVante och hans GL1200. Den svarta "gamla Betttan" som fungerar i "ur-och- skur"!

På fiket anlände även Leif på MC. Dock i en enklare form på sin Suzuki veteranscooter. När vi som fikade denna dag skiljdes åt så dök Kurre upp. Hans tidigare K1200LT har blivit en Yamaha Custom!! Ett nedbyte? Svaret från Kurre blev, "... det är slut med touring, men jag vill ju vara med i "gänget"!"

ultra every day nanoteknikDen nya Nanotekniken gör tydligen sina framsteg inom olika områden. Ultra Ever Dry är något som verkar alldeles för bra för att vara sant. En ny fantastisk nano polymer som verkar frånstötande på nästan alla substanser. Det går än så länge bara att köpa än i USA på www.ultraeverdrystore.com

Full kontroll av en motorcykel. Sune "Vilden" Andersson har mer att lära!

SMC har vid flera tillfällen begärt mindre skyltar för MC och moped av Transportstyrelsen, TS, som lovat återkomma i frågan inför upphandling av skyltar. Det löftet hade TS glömt när man diskuterar mindre skylt på alla andra fordon, utom MC och moped, i ett frågeformulär till olika motororganisationer. Alla MC-organisationer som svarat på frågorna stödjer SMC:s önskemål!

Läs hela artikeln på SMC:s hemsida.

redbull o jaeger Den här bikern har rustat sig ordentligt inför MC-träffar.

Jägermeister som medicin och Red Bull för att hålla ångan uppe!

Risken finns väl att man kan bli tagen för terrorist med dom här attributen.

samling kajen 250pxPå den avstängda delen av Strandgatan nedanför Rådhuset och ovanför båten Sjöbris träffas motorcyklister i Umeå.

Den samlingspunkten verkar nu även gälla för de kommande torsdagskörningarna. På kajen brukar vi motorcyklister även samlas lördagar och söndagar för spontanturer som utgår vid 12-tiden.

Andra bra informationskällor är Facebookgrupperna MC kajen Umeå och MC Umeå - om man inte är så känslig

BFC stickcafe 250pxNu blir det kanske några som springer och köper senaste (nr 4 2012) numret av Allers. Där dyker nämligen några bekanta face upp i en artikel som handlar om det stickcafé som huserar hos Big Family Cruisers. På bilderna kan man förutom Big-Papa även se Birgitta J, Jörgen E, Micael P och Håkan A. Undrar hur många av Er som tjuvbläddrat i tidningsställen under hösten och vintern för att få se den här artikeln i Allers som alla då närvarande väntat på!

Ryktet säger att Zekes "Bussparkering" kommar att utökas med ännu en Guldwinge till säsongen 2012. Vi som redan är nöjda Wingeägare gratulerar och hälsar välkommen som medlem!

Drifting med motorcykel mellan koner och akrobatik. Men när det kommer störande moment i bilden tappar även den bäste kontrollen!!!!

leif_sista_utefikat_nybro_2011_247pxAtt hitta ett fik i Umeå som har uteserveringen öppen i oktober är inte lätt. Men anrika Nybro Konditori på Tegsborg hade sina utemöbler på plats.

Den här bilden togs 3 oktober och blev nog sista utefikat i Umeå denna säsong. På bilden är det Leif som njuter av tillvaron.

norrlands_mc_logoNorrlands MC i konkurs!
De tråkiga beskeden kring MC-branschen fortsätter. Tidigare i höst gick Crossbolaget/Ride i konkurs och nyligen stängde Handelsboden igen sin butik för MC-kläder pga dålig lönsamhet.
Nu är det Norrlands MC som gått i konkurs. Vi får hoppas på att det blir en rekonstruktion så att vi inte tappar ytterligare en av de få riktiga MC-handlare med butik som finns i Umeå.

Så här snabbt kan olyckan vara framme om man inte är observant på var Trafikverkets entreprenörer har varit framme.  Man slarvar med skyltningen när man lagar våra vägar med limmat grus.
Sen visar filmen bra om varför man inte skall ligga för nära sin MC-kompis. Den här gången slutade dock allting lyckligt! Källa: SMC

kents bmw krockad 255x190   kents bmw ny 280x187
Leif och Ulf tittar bekymrat på Kents skrotade BMW, höger sida såg värre ut! Bilden t.h. visar hans fina BMW K1200 när Kent hämtade den hos Two Wheels den 11 maj i år.

Efter att ha varit på HD-visning i Umeå så fick jag, Leif och Ulf en chock när vi skulle svänga av vid hemberget. Vi hade precis mött ambulansen och i diket låg Kent Gustafssons BMW K1200. Vi fick beskedet från räddningspersonal på platsen att det nog gått relativt bra trots allt.
Som vid många andra MC-olyckor så var det nog bilföraren som var orsak till smällen. Ett äldre par i en riskokare skulle tydligen korsa E12:an och upptäckte nog inte Kent och hans fina BMW.
Idag meddelade Kent att han fått en fraktur som skall opereras. Det skall bli intressant att se vad han köper för MC-modell nästa år eller om det blir husbil! Vi önskar Kent snabb bättring och välkommen tillbaka till Zekes!

kjells corvette 200x149Visst ser den läcker ut? Kjells Corvette C6. Full av potential och körglädje! Staffan, du kanske skulle byta era två tvåhjulingar mot ett fyrhjuligt nöjesfordon? Efter ett tag skulle du kanske sakna dina MC-kompisar. Det blir nog inte lika lätt att hitta ett gäng Corvetteägare att munhuggas med!
Men att fantisera är gratis, samtidigt som det är inspirerande att ha något att drömma om.

vedstapling_560px
Vedhögen som legat på gräsmattan är nu inburen och staplad för användning till kommande säsong. En del av veden har kanske torkat så pass att det kanske går att elda med den redan under hösten?
På bilden ses Leif med dottern Lisette fullt engagerad i arbetet.
vagskada_sandlagningJag vet inte om man skall skratta eller gråta åt den den tämligen nya metod som Trafikverket och dess underentreprenörer använder för att laga stora sprickor i vägbanan. Metoden går ut på att fylla sprickorna med lös sand! En ytterst temporär lösning. Efter en kort tid, beroende på trafikintensitet och hastighet på vägen så ligger all sand utspridd efter vägrenen och sprickorna är åter igen livsfarliga för trafikanter med tvåhjuliga fordon som cyklar, mopeder och MC. På bilden syns tydligt resultatet av denna metod. Dessutom så blir det lite av sandblästring från andra fordon innan all sand ligger prydligt i vägrenen. Jag tror inte att jag är ensam att ha uppmärksammat detta nya fenomen efter våra Norrlandsvägar. Så snälla Trafikverket, sluta med denna metod.
thumb_jarnasklubb_lotsstationthumb_jarnasklubb_grillstuga
Pingstdagens utflykt från kajen gick till Järnäsklubb. Värmedböljan från tidigare dagar hade avklingat och idag var temperaturen mer modesta 20 grader till skillnad från gårdagens 32 grader. Restaurangen längst ute på klubben var tlll någras besvikelse inte öppen. Vi kunde läsa att man öppnar för säsongen den 15 juni. Men det gick för den skull ingen nöd på någon. Det fanns mycket grillbart och fika i packväskor på de 11 MC som deltog i turen. På hemvägen tog vi omvågen förbi Olofsfors Café och intog mer fika och godis innan resan hemåt påbörjades.

Reflexväst med Länsförsäkringars logotype på.Syns du tillräckligt bra i trafiken?

Det vill nio Länsförsäkringsbolag ta reda på. Många av er har säkert fått ett brev om nedanstående från Läsnförsäkringar. Alla som har sin motorcykel försäkrad i LF Västerbotten kan ansöka om en reflexväst som skall användas under MC-säsongen 2011.

Har du din MC försäkrad i Länsförsäkringar så kan du ansöka på http://www.vti.se/mc

thumb_Kent_FJR-1300Det blev fler oväntade besök idag.

Kent kom förbi med sin Yamaha FJR-1300. Det var vid skymningsdax och jag fick en liten men fin pik att jag inte hade varit ute idag i det fina vädret. Nu var det nog sista turen han gjorde och hade en rejäl tvättning kvar innan&;cykeln ställs bort.

thumb_Ulf_VTX-1800_02Det finns fler entusiaster. Ulf besökte mig idag och undrade om jag inte skulle följa med på en tur. Suget fanns, men det övervägde inte besväret med att tvätta bort salt och smuts efter en tur. Jag kunde i alla fall inspektera lite ytterligare kromdetaljer som nyss kommit på plats. En verkligen fint stylad VTX-1800. Fler bilder finns i fotoalbumet.

Sida 1 av 2

Logga in

Go to top
Med cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.