Zeke aktiviteter

Intresset har varit stort från MC-åkare när vi äntligen kunde öppna upp ZEKE ÖPPET hus på tisdagarna.

De senaste tre tisdagarna har vi haft mellan 30 till 45 cyklar på besök. Alla MC-intresserade är varmt välkomna mellan ca 18.00 - 20.00 varje tisdagskväll. 
Det finns som vanligt Hamburgare, Parisare, kaffe/te, dricka och go-bitar. Det kan även finnas glass att köpa! Det har tagits ut en hel del skog kring klubbhuset så solen lyser längre kring vår grillplats än tidigare

zeke tisdagsträff 2017 08 15 1 250px   zeke tisdagsträff 2017 08 15 2 250px

zeke tisdagsträff 2017 08 15 3 250px   zeke tisdagsträff 2017 08 15 4 250px

Trivselkväll runt lägerelden….

Drygt 30 hojar samlades i går kväll. Som vanligt smakade hamburgare och kaffe mycket bra.

Det snackades om allt möjligt… om hojar, nya å gamla. Sommarens körningar och äventyr med regnskurar mm. Om kompressorhorn, som ibland känns som en nödvändighet för påkalla uppmärksamhet hos nonchalanta bilister. Några resonerade om sin nästa tur, som går till Isle of Man…

En trevlig kväll… lagom varmt, dock ingen sol denna kväll.

//Thomas (med gula Duccen)

ovikstur 2015 04 20 250pxDå var reprisen på fjolårets premiärtur till Örnsköldsvik via Fredrika och Björna genomförd. I år blev det tre dagar senare. En annan skillnad var att Ulf bytt bort sin Honda Pan European mot en HD Ultra Classic. Så den här turen gick i bekväm HD-fart! :-)

Vädret var utmärkt +15 som varmast utefter kusten. I inlandet var det lite mer vinter med +8 och på sjörna låg isen kvar och gott om snö efter vägrenarna.

Om bara tio dagar är det dags för fler att ta en tripp till MoDo's hemmakula. För 1:a maj är det en annan tradition. Öppet Hus hos ÖMCC. I fjol blev det full snöstorm och alla fick vända hemåt i Nordmaling. Vi hoppas vädergudarna är med oss motorcyklister i år.

 Den nu så vanliga "Mopednostalgin" drabbar åldrande medlemmar hos Zeke.

ulf med monarken 1 sepia   ulf med monarken 2 sepia
Har man en Harley i garaget. Då åker man moped när väglaget är uselt!
Men ett stort plus för riktigt bra val av klädsel som mopedknutte!
Klicka på bilderna för att förflytta dig till nutid!

Vem trodde att det skulle komma hela 15 deltagare till tisdagens fikaträff? Dagarna innan hade det varit rejäla snöfall. Vår väg in till klubbstugan var inte plogad. Så många av besökarna fick ta en kort promenad i de hjulspår som Olle och Leif lämnat efter sig i deras 4-hjulsdrivna fordon. Det blev en trevlig kväll i en rejält veduppvärmd klubblokal. Svantes goda semlor räckte inte till alla trots att han tagit några fler än normalt! Tack till alla ni som kom och besökte oss denna kväll.

2015 02 03 grillplatsenZekes uppskattade gillplats i vacker vinterskrud. Ännu är det långt kvar till grillsäsong!
2015 02 03 klubbkaken 2Drygt 30 cm snö på vägen tillät bara fordon med 4-hjulsdrift att köra fram till klubbkåken 2015 02 03 tisdagsfika 1Trevlig stämning tidigt på kvällen. Innan kvällens slut blev det 15 deltagare. Vi hade bara 10 semlor!
2015 02 03 tisdagsfika 2Leif med besök av NEMC's David och Benny 2015 02 03 tisdagsfika 3Mikael alias "BP" från NEMC med linslusen Leif

lunch ovik 140415 leif ulf   lunch ovik 140415 mc

Då var vårsäsongens första tur till Ö-vik avklarad. Turen gick till Fredrika för ett kaffestopp. Därefter vidare mot Ö-vik via Björna. Vägen mellan Fredrika och Björna kunde vara en härlig MC-väg. Men de första milens lappningar, tjälskott och gropar förstör en del av körupplevelsen. Bedrövligt att staten inte kan prioritera en sådan väg som transporterar ned norrländska rikedomar till sågverk och pappersbruk vid kusten!

Efter en utmärkt lunchbuffé på Il Romanos så blev det en kort promenad till Yamaha-center för lite avundsjukt ögonshoppande av fina marina flytetyg och tvåhjuliga riskokare! Innan hemresan stannade vi på anrika Söderströms bildelar, för en stunds inventering av sortimentet. I Nordmaling larmade kaffe- och sötsugstarmen. Det stillades med ett fika hos Näslunds konditori.

sista grillen 2012-10-30Årets sista tisdagsträff bjöd på ett rikligt regn som följde på den nästan decimeter snö som föll under natten. Det blev åtta som trotsade skitvädret och kom till klubbkåken. De ständigt närvarande Mikael, Svante, Leif, Ulf och Olle. Sen fick vi även besök från storstan av Birger, Stefan och Lars.

Den här kvällen kom den hederliga kolgrillen till användning. Grillningen fick ske på bron under tak. Med halva priset på allt så lyckades vi tömma både kyl och frys.

Nu får vi stå ut med en lång vinter- och vårsäsong i sex månader innan nästa säsong tar vid. Men innan dess så skall vi hinna med Årsmöte och förhoppningsvis några andra aktiviteter under dö'perioden!

zekes fonster 200pxFönstret till duschrummet/förrådet har varit igenspikat i flera år. Olof har under sommaren lagat den rötskadade fönsterbågen, målat enligt konstens alla regler. Nya glas är monterade av "Nojan" . Allt sponsrat utan kostnad för klubben.

Idag (5 sept) såg Leif, Olof och Ulf till så att brädor revs bort och att fönstret kom på plats. Det blev åter ljust och fint. I samma veva så gjordes en uppstädning och ommöblering. Resultatet blev mer golvyta och fler sittplatser. Se bilderna här under.

zekes moblering 1 zekes moblering 2

Nu återstår att sätta upp ett draperi för att gömma bort alla bord, stolar och frysen. Det är en temporär åtgärd till vi hittat annan förrådsmöjlighet för dessa.

Därefter har vi tänkt att ordna till en "trivselhörna" i den delen. Vidare så måste elkabeln från mätarskåpet bytas, eftersom den åldrats. Ett arbete som bör vara klart innan vintern.

Tisdag 14 augusti fick vi ett mycket oväntat besök på Zekes. Det var inte en GuldWinge men väl en Gulvinge. Det var en stor överraskning för alla när gyrokoptern kom taxande in till klubbparkeringen. Alla samtal och jämförelser om och kring motorcyklar upphörde. Alla var mäkta imponerade av den "flygande Gullvingen". Det väcktes ett stort "habegär" hos några besökare. Men det stora hindret är kanske att det inte räcker med A-kortet. Det krävs ett speciellt certifikat för att framföra farkosten. Något som är svårare än flygplan. Men den som fortfarande är intresserad kan casha av ca 500 kkr för en egen pippigul MTO sport som farkosten heter. En skaplig peng men inte mycket mer än vad en del HD och Wingeåkare pyntat för sina "full-lull" kromkryssare. Mer info finns på http://www.gyrocopter.se

När Zeke fick oväntat besök så bjöds det naturligtvis på kaffe och godbit till pilot och co-pilot.

gyrokopter 1 1024px gyrokopter 3 1024px gyrokopter 4 1024px
gyrokopter 5 1024px gyrokopter 6 1024px gyrokopter 7 1024px

klubbhuset 2012-05-15 bild1   klubbhuset 2012-05-15 bild2   klubbhuset 2012-05-15 bild3
En härlig vårkväll blev det när vi hade vår premiär kring grillringen. 8 MC och ett par bilar kom trots VM-hockeyn. För Åke så var det premiärbesök med sin svarta GW1800. Välkommen till Bussparkeringen! Svante och Leif bytte brädor på våra mera mobila trädgårdsmöbler.
Vi andra satt runt grillringen och pratade om alla möjliga ovästentligheter kring MC och MC-livet.

svante leif 2011-11-08 250x187Novembers varma väder fortsätter. SMHI hade en prognos på 6-7 grader under kvällen. Svante skrev en förfrågan i gästboken om det var någon som var intresserad att göra honom sällskap och grilla på tisdagen. Jodå, han fick svar. Leif och Olle anslöt för middag på grillade hamburgare. Lagom till kaffedags anlände Erik K. Det blev faktiskt 4 besökare ute på klubbkåken den 8 november! Än har inte vintern inte skrämt bort de sista entusiasterna.

Ifjol kom vintern plöstligt med ett rejält snöfall den 14 oktober. Idag så låg det bilar i diket lite här och där efter höstens första rejäla frosthalka. Jag mötte även den första saltbilen efter E12:an imorse. Så nu är det nog väldigt snart slutkört med "vanliga" hojar.
Men vi deppar inte ihop för det utan kör ÖPPET HUS även tisdag kväll denna vecka. Det blir nog den sista öppna tisdagen denna säsong. Sedan får det nog bli andra aktiviteter.
Välkomna till klubbkåken, även i fordon med fyra hjul!
klubbhuset_2011-10-11
Denna kväll var det sex besökare på Zekes. Detta trots fotboll mellan Sverige-Holland samt en temperatur som vid åttatiden närmade sig nollan. Svante hade inför kvällen ordnat med sittunderlag som räcker till våra grillplatser. Underlagen liksom ordentliga brasor värmde fint denna stjärnklara kväll med fullmåne. Vi som var där trivdes fint och det blir nog öppet hus även nästa tisdag om vädret tillåter.

besok hos silverwingar 280x135Slutet av september bjuder efter flera veckors regnande på några dagar av härligt MC-väder.
Söndagens "MC-kajen" tur gjorde denna dag en omväg för att komma till slutmålet som var på Ersboda. Det blev en sväng över Tavelsjö, Trehörningen mot Fällforsån för att slutligen hamna hos Big Papa. Där blev det fika och ett besök från tidningen Allers som skulle göra någon artikel kring några damers "Stick-kafé".
Några av oss Zekar ville utnyttja det fina vädret. Så det blev många omväger innan vi var åter i Vännäs. I Nordmaling mötte Guldwingar och Zekar Martin och Ulrika från SilverWings. Vi blev alla hembjudna på fika hemma hos dom. Tack för gästfriheten! 

klubbkaken 4 2011-09-13 275x205  klubbkaken 3 2011-09-13 275x206
Ett ihållande regnande tisdag den 13 september medförde att klubbaktiviteterna var inställda denna kväll. Faktiskt den första tisdagskvällen under hela säsongen som det regnade en klubbkväll. Men det hindrade inte Svante från att besöka klubbkåken. Han ordnade sin egen grillglöd och fick efter ett tag besök av undertecknad som anlände med bil!

Det är väl inte ofta man ser så pass många MC i mörker här upp i norr. Den här lilla videosnutten tog jag när MC-Veteranernas torsdagstur anlände hos oss på Zekes den 23 sep 2010. En underbar septemberkväll. Synd att inte hösten kan fortsätta så ända in mot november!

thumb_Klubbhus_grillarEn av de absolut sista torsdagsturerna med MC-Veteranerna gick denna torsdag till Zekes. Staffan Edén ledde ett 40-tal motorcykelentusiaster till vår klubbkåk. Kvällen var för årstiden mild. Med en fullmåne på himlen, flammande grilleldar och värmeljus på på fikaborden i skymningen så kändes det som om det fanns goda förutsättningar för en trevlig kväll. Katri, Leif, Mikael, Olle och Ulf ordnade med  kaffe, mackor, gobitar och varmkorv till fikasugna besökare.

Vi är övertygade att våra besökare var nöjda med kvällen och hälsar alla välkomna åter!

Inom kort blir det bilder från kvällen i Fotoalbumet.

Det blev Leif, Mikael, Ulf, Jörgen samt Olle och Ann som besökte Big Family Cruisers denna måndagskväll. Det var nog premiär för de flesta av oss att se BFC's fina garage/klubblokal. Denna kväll dock utan storpappa på plats. På plats fanns dock dryga dussinet bekanta MC-åkare som också passade på att äta av Jonnys våfflor med kaffe för det facila priset 15 kr. Trots fint väder så kunde det inte låta bli att komma ett par rejäla regnskurar innan hemfärden. Så det blir lite extra tvätt och puts för några motorcyklar!

Logga in

Go to top
Med cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.